Honderden agenten bij Brugge-Antwerp om NL'se hooligans
i

ANP Photo

Honderden agenten bij Brugge-Antwerp om NL'se hooligans

admin • 10:39, 20-10-2017 / Laatste Update: 17:48, 08-01-2024

Het is aftellen geblazen in Brugge, waar aanstaande zondag de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp op het programma staat. De Belgen hebben een enorme hoeveelheid aan agenten opgeroepen: zo'n 800 tot 1000 agenten. En niet alleen maar om de Belgen in goede banen te leiden, er zouden ook hooligans van Willem II en ADO komen.

Waarom die hooligans naar België afreizen en wat ze er te zoeken hebben weet het Nieuwsblad ook niet. Sterker nog, zelfs de politiechef ziet het allemaal wel gebeuren: "We zien het op het moment zelf wel, zegt Dirk Van Nuffel, van de politie Brugge. Hoe ze aan het vermoeden komen dat supporters (of hooligans) van Willem II en ADO naar België komen is onduidelijk.

Verder maakt Van Nuffel een vergelijking tussen een Europese wedstrijd en Brugge - Antwerp om aan te geven hoe veel agenten hij inzet: "Zo’n aantal is hoogst uitzonderlijk voor een nationale wedstrijd. Hoeveel agenten dat zijn? Vergelijk het met het aantal agenten dat werd ingezet voor de wedstrijd tegen Besiktas."

Succes

Voor de supporters van Antwerp geldt overigens een combiregeling om de wedstrijd te bezoeken. Volgens de politie hebben sommige supporters daarom kaarten gekocht voor het thuisvak, zelfs voor het vak waar de harde kern van Club zit. "Antwerp-supporters die tussen de harde kern van Club belanden, wens ik veel succes", aldus Van Nuffel.