Hoofdrol Stanley Elbers bij Helmond Sport

23:56, 12-09-2014 / Laatste Update: 15:29, 13-12-2023

EMMEN - Helmond Sport heeft vrijdagavond op bezoek bij FC Emmen een punt uit het vuur gesleept. Een hoofdrol was er voor Stanley Elbers die een prachtgoal maakte, maar 5 minuten later rood kreeg. Er was toen nog een uur te spelen.

In de basis van Jan van Dijk maakte Lars Hutten zijn debuut. De laatste versterking van Helmond Sport speelde acceptabel in Emmen, al gold dat bijna voor de hele ploeg. Van Dijk kwam aanvallend voor de dag, met Jack Tuijp, Oumar Diouck, Hutten en Stanley Elbers. Die laatste had een hoofdrol in Emmen.

De vleugelspeler maakte met een diagonaal schot waarschijnlijk het mooiste doelpunt uit zijn loopbaan (0-1), maar kon daarna een dwaze charge. Helmond Sport stond na ruim een half uur met 10 man en had Emmen in de tussentijd al op gelijke hoogte zien komen via Roland Bergkamp.

Helmond Sport haalde de rust, al kon de geblesseerde Wouter van der Steen in de 2de helft niet verder. Reservekeeper Jamie Watt nam zijn plaats in. De Helmonders waren niet van plan om te capituleren na rust; sterker nog, via een klutsbal stond het opeens 1-2. Ferry de Regt was het sterkst in de lucht bij een indraaiende vrije trap. Daarna waren er zelfs kansen op meer.

Toch kwam Emmen terug en ook na de gelijkmaker van Leandro Resida hield de thuisploeg de druk op het doel van Watt. Derhalve was een puntje het hoogst haalbare voor de ploeg van Van Dijk.