🎥 | HSV kan directe promotie vergeten na nederlaag in allerlaatste seconde bij Heidenheim

admin • 19:32, 21-06-2020 / Laatste Update: 10:48, 07-01-2024

Op de voorlaatste speelronde in de 2. Bundesliga is de grote vraag wie er komend seizoen gaat spelen in de Bundesliga. Kampioen Arminia Bielefeld is daar al van verzekerd. VfB Stuttgart is na een ijzersterke 0-6 overwinning bij 1.FC Nürnberg ook officieus gepromoveerd. Naaste belager HSV zag zijn kansen op promotie in rook opgaan.

Moeilijke zaak HSV

HSV, dat vorig seizoen naast de play-offs greep, kan daarmee directe promotie vergeten. Het stond lang 1-1 op bezoek bij Heidenheim, maar met een goal in de 95ste minuut van Konstantin Kerschbaumer pakte Heidenheim toch de zege. Het verschil op de ranglijst tussen Stuttgart en HSV is nu 4 punten.

Heidenheim kan nog kansrijk

Het verrassend presterende Heidenheim wipt nu over HSV heen op de ranglijst en staat 3de. Het verschil met Stuttgart is 3 punten, maar Heidenheim heeft een onoverbrugbare achterstand in doelsaldo. De 3de plek voor Heidenheim is wel goed voor de play-offs tegen de nummer 16 van de Bundesliga. Het verschil tussen Heidenheim en HSV is nu 1 punt waardoor HSV wederom naast promotie lijkt te grijpen.