HSV laat eeuwig Bundesliga-verblijf afhangen van laatste speelronde

Martijn Baars • 19:29, 13-05-2017 / Laatste Update: 14:10, 12-12-2023

Het wordt nog een zinderende ontknoping onderin de Bundesliga. HSV, de nummer 16 van de Duitse competitie, kwam op bezoek bij Schalke nog gelukkig aan een punt. In de slotfase zorgde Lasogga voor de 1-1.

Het was in Gelsenkirchen de laatste wedstrijd van Klaas-Jan Huntelaar voor eigen publiek. Hij kreeg in de 80e minuut bij een 1-0 voorsprong een mooie publiekswissel. Guido Burgstaller, zijn opvolger in de Veltins Arena, had Schalke voor rust op 1-0 gezet.

"Dankjewel Huntelaar!" Schalke neemt op mooie wijze afscheid van hun spits ️👏️👏️👏 #s04hsv pic.twitter.com/5jkckdETzc

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 13, 2017

Hagel en onweer

De achterstand op de veilige plek 15 is nog 1 punt. Wolfsburg, de bezetter van die plek, zag de wedstrijd van zaterdagmiddag gestaakt worden. Een flinke hagelbui in combinatie met onweer stopte de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach met een 1-1 tussenstand. Toen de laatste 11 minuten werden ingehaald, bleef de stand op 1-1 steken.

Wolfsburg-HSV

De laatste wedstrijd van het Bundesliga-seizoen is tussen Wolfsburg en HSV. De winnaar is veilig, de verliezer moet in een dubbele play-off-ontmoeting een nieuw seizoen Bundesliga-voetbal veiligstellen. HSV is nu nog de ploeg die het langs in de Bundesliga actief is. Wolfsburg verdedigt op de laatste speeldag een voorsprong van 2 punten op HSV.