Huntelaar trefzeker bij zege Schalke

19:55, 15-08-2015 / Laatste Update: 23:46, 12-12-2023

Klaas-Jan Huntelaar is het seizoen goed begonnen met Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen won zaterdag de openingswedstrijd bij Werder Bremen met 3-0.

Klaas-Jan Huntelaar is het seizoen goed begonnen met Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen won zaterdag de openingswedstrijd bij Werder Bremen met 3-0. Huntelaar nam zelf het derde doelpunt, vlak voor tijd, voor zijn rekening. Door de ruime zege neemt Schalke voorlopig de tweede plek in op de ranglijst, achter Bayern München. De regerend landskampioen won vrijdag al met 5-0 van Hamburger SV.

Schalke kwam in Bremen na ruim een half uur op voorsprong door een eigen doelpunt van Theodor Gebre Selassie. De Tsjechische verdediger probeerde aanvoerder Huntelaar van de bal te krijgen, maar wipte de bal daarbij pardoes over zijn eigen keeper in het doel. Halverwege de tweede helft verdubbelde Eric Maxim Choupo-Moting de score. Vijf minuten voor tijd bepaalde Huntelaar de eindstand.