Italiaanse media leggen de druk op Ronaldo: 'Koning van de Champions League'
i

Getty Images

Italiaanse media leggen de druk op Ronaldo: 'Koning van de Champions League'

admin • 15:15, 16-04-2019 / Laatste Update: 20:00, 05-01-2024

Hoe blikken de Italiaanse media vooruit naar Juventus - Ajax? De focus ligt vooral op Ronaldo, die de Italianen naar de volgende ronde moet schieten.

La Gazetto dello Sport pakt flink uit op de cover. Cristiano Ronaldo, ‘koning van de Champions League’, is gehuld in een harnas van Juventus, zittend op ‘zijn’ troon. ,,Mijn troon, raak die niet aan”, kopt de krant. Met de troon wordt verwezen naar de Iron Throne uit de immens populaire serie Game of Thrones.

7

La Gazetto dello Sport zoekt de symboliek in het befaamde rugnummer van Ronaldo. ,,CR7, de koning van 5 Champions Leagues en 5 Gouden Ballen, vecht vandaag voor een nieuw leger: Juventus. 7 is zijn rugnummer, 7 koninkrijken vechten voor de Iron Throne, 7 finales zijn verloren door de Oude Dame’”

Indrukwekkende cijfers

,,Cristiano hoort de roep van zijn beker”, zo schrijft Tuttosport. Ze verwijzen naar zijn transformatie als de druk toeneemt. Van de 125 doelpunten in de Champions League scoorde hij er 64 na de groepsfase. La Corriere dello Sport verwijst ook naar zijn statistieken, maar dan op een ander manier. Die zijn in het stadion van Juventus zijn namelijk uitstekend. In de 19 optredens - eerst voor Real Madrid, sinds dit seizoen voor Juventus - op het miljardenbal in het Allianz Stadion was hij goed voor 17 doelpunten en 10 assists. ,,Al meer dan 5 jaar is Cristiano in Turijn markant en betoverend, maar nu is het publiek zijn bondgenoot”, schrijft de krant.

Stadion moet De Ligt overtuigen

Het stadion kan ook een belangrijke rol spelen in het aantrekken van Matthijs de Ligt, weten Tuttosport en La Stampa: ,,In navolging van Ronaldo, die applaus ontving na zijn prachtige treffer in Turijn, moet de sfeer van de fans De Ligt overtuigen dat dit zijn nieuwe thuis is.”