Januari wordt een toppermaand in de Eredivisie
i

Pim Ras Fotografie

Januari wordt een toppermaand in de Eredivisie

Martijn Baars • 19:26, 22-07-2020 / Laatste Update: 03:52, 08-01-2024

De Eredivisie krijgt komend seizoen januari als topper- en Klassiekermaand. Liefst 6 onderlinge duels tussen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ worden dan gespeeld. In het officiële competitieprogramma dat de KNVB woensdagochtend vrijgaf, is zoals aangekondigd maximale flexibiliteit ingebouwd. Van speelronde 22 tot en met 34 staan alleen de affiches nu al vast. De precieze speeldagen en aftraptijden volgen pas in de week voor kerst.

De Eredivisie gaat straks een klein beetje op de Engelse Premier League lijken. In die competitie wordt al sinds jaar en dag een reeks aantrekkelijke topaffiches kort op elkaar gepland in de eindejaarstijd. In de Nederlandse variant gaat het komend seizoen om een topper- en Klassiekermaand tussen 10 en 31 januari.

Januari propvol topduels

Ajax en PSV trappen op 10 januari om 16.45 uur af in een 1e kraker. Daarna volgen in snel tempo PSV-AZ (13 januari), Ajax-Feyenoord (17de) en Feyenoord-AZ (24ste). De duels AZ-Ajax en Feyenoord-PSV sluiten op zondag 31 januari de rij. De KNVB en de clubs komen op dit opvallende schema uit, omdat er door de coronacrisis andere prioriteiten gelden dan normaal.