John van den Brom raakt op achterstand van Noa Lang & co

BSR Agency

Robert Hüsken • 19:12, 27-12-2020 / Laatste Update: 17:41, 07-01-2024

Racing Genk heeft 2 punten verspeeld in de achtervolging op koploper Club Brugge. De ploeg van coach John van den Brom kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen het laaggeplaatste Waasland-Beveren.

Genk komt door het gelijkspel op 35 punten, 4 minder dan Brugge dat zaterdag met 3-0 won van KAS Eupen. Genk heeft wel een duel minder gespeeld dan de koploper.

Paul Onuachu zorgde voor de voorsprong van Genk op aangeven van Bryan Heynen. Vlak voor rust maakte Aboubakary Koita uit een vrije trap gelijk. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Jhon Lucumi van Genk schoot in de slotfase op de paal. Ploeggenoot Junya Ito raakte nog de kruising in blessuretijd.

Nummers 3 en 4

Ook nummer 3 Charleroi verspeelde punten. Bij Antwerp werd met 2-1 verloren. Charleroi blijft met 33 punten 3de, Antwerp klimt naar de 4de plaats met 31 punten.