Juventus-uitblinker keert mogelijk terug naar Madrid
i

ANP

Juventus-uitblinker keert mogelijk terug naar Madrid

Harry Nijland • 12:16, 07-05-2015 / Laatste Update: 16:25, 13-12-2023

Álvaro Morata maakte dinsdagavond indruk tijdens de wedstrijd Juventus - Real Madrid. Tijdens deze halve finale van de Champions League scoorde hij, tegen zijn oude club, al zijn twaalfde doelpunt van het seizoen voor de Italianen. Deze stormachtige ontwikkeling die de 22-jarige Spanjaard doormaakt, kan weleens voor een verrassende transfer zorgen: Real Madrid zou het talent graag naar het Estadio Stantiago Bernabéu terughalen.

Vorige zomer werd Morata nog voor 22 miljoen euro gekocht door Juventus. In het contract werden wel een paar clausules opgenomen. Madrid kan hem deze zomer weer overnemen voor een meerprijs van 30 miljoen euro. Als de Spaanse club wacht tot de zomer van 2016 wordt de prijs verhoogd naar 35 miljoen euro. Daarnaast moet er ook met Madrid worden onderhandeld als er een andere club interesse heeft.

In de Spaanse hoofdstad ligt er volgens AS al een vijfjarig contract voor Morata klaar. De drievoudig international gaat 2,2 miljoen euro op jaarbasis verdienen: veel meer dan zijn huidige salaris in Turijn.

"Ik ben gelukkig in Turijn"

Toch is een terugkeer nog niet helemaal zeker. "Ik denk helemaal niet na over Madrid, ik ben juist heel erg gelukkig in Turijn", zei Morata tegen Tuttosport.

Maar zijn gevoelens voor Madrid waren duidelijk na het gescoorde doelpunt. De Spaanse aanvaller weigerde het doelpunt te vieren en gebaarde naar de supporters van Juventus, voor wie hij een idool is, dat zijn hoofd tolde door allerlei gedachtes. Het lijkt er dus op dat een terugkeer naar Real Madrid, ondanks het vele vertrouwen in Turijn, deze zomer zomaar werkelijkheid wordt.