Keller gekroond tot nieuwe voorzitter van Duitse voetbalbond
i

BSR Agency

Keller gekroond tot nieuwe voorzitter van Duitse voetbalbond

admin • 16:14, 27-09-2019 / Laatste Update: 21:54, 04-01-2024

Fritz Keller is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB. De 62-jarige Keller, een succesvol ondernemer in Duitsland, volgt Reinhard Grindel op die begin april onder grote publieke druk zijn functie neerlegde.

Grindel was onder vuur komen te liggen omdat hij een luxe horloge zou hebben aangenomen van een Oekraïense voetbalbestuurder. Hij ontving naast zijn salaris als DFB-voorzitter ook een toelage van 78.000 euro als commissaris van een dochteronderneming van de bond.

Verandering

Een commissie droeg Keller in augustus voor als nieuwe voetbalbaas. De voorzitter van SC Freiburg was de enige kandidaat. Hij kreeg tijdens de formele verkiezing in Frankfurt de steun van alle 257 stemgerechtigden. “Wie op mij heeft gestemd, heeft voor verandering gestemd”, zei Keller, die zijn functie bij Freiburg neerlegde.

13e voorzitter

Keller is de 13e voorzitter sinds de oprichting van de DFB in 1900. Zijn 3 voorgangers (Theo Zwanziger, Wolfgang Niersbach en Grindel) vertrokken allemaal nadat ze verzeild waren geraakt in schandalen. De DFB heeft 7 miljoen leden en is daarmee de grootste nationale sportbond ter wereld.