KKD: wordt Roda JC al voor de winterstop periodekampioen?
i

Pro Shots

KKD: wordt Roda JC al voor de winterstop periodekampioen?

Martijn Baars • 13:00, 21-12-2018 / Laatste Update: 22:11, 05-01-2024

De Keuken Kampioen Divisie speelt dit weekend de laatste speelronde voor de winterstop. Het is NIET de laatste speelronde van de 2e periode, die is pas direct ná de winterstop. Toch kan Roda JC nu al periodekampioen worden en daarmee een ticket voor promotievoetbal veiligstellen.

Roda JC staat op pole position om het periodekampioenschap binnen te slepen. De Limburgers kunnen zaterdag bij een overwinning bij FC Den Bosch al het bronzen kampioensschild de lucht in gooien. Dan is de ploeg van trainer Robert Molenaar, die woensdag nog in de beker werd uitgeschakeld door Ajax, wel afhankelijk van de resultaten van vrijdagavond.

Welke ploegen strijden nog meer mee?

Sparta won de 1e periode en tellen we voor het gemak dus niet mee. Mochten de Rotterdammers ook de 2e periode winnen, dan gaat de nummer 2 van de 2e periode er met het promotievoetbalticket vandoor. Ook Jong PSV en Jong Ajax kunnen op papier nog periodekampioen worden in de 2e periode, maar mogen toch niet meedoen om promotievoetbal. Dus die 3 ploegen laten we buiten beschouwing.

Dan blijven er 5 ploegen over: Roda JC, FC Den Bosch, TOP Oss, RKC Waalwijk en FC Twente. De stand is als volgt, met nog 2 duels te gaan:

1. Roda JC - 16 punten (+11 doelsaldo)

2. FC Den Bosch - 15 punten (+6 doelsaldo)

5. TOP Oss - 13 punten (+1 doelsaldo)

7. RKC Waalwijk - 12 punten (+1 doelsaldo)

8. FC Twente - 12 punten (0 doelsaldo)

Het programma van vrijdagavond:

FC Dordrecht - TOP Oss

FC Twente - NEC

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles

De scenario's voor Roda om periodekampioen te worden:

1. Roda JC moet zaterdagavond HOE DAN OOK zelf winnen van FC Den Bosch

2. Roda is bij winst periodekampioen als vrijdagavond:

- TOP Oss niet wint bij FC Dordrecht

- RKC niet wint van Go Ahead Eagles

- FC Twente niet wint van NEC

3. In alle gevallen moeten de concurrenten van Roda JC met dikke cijfers hun laatste 2 duels winnen om Roda nog van de troon te stoten. De Limburgers hebben nu al minimaal 10 doelpunten voorsprong op de rest, FC Den Bosch niet meegerekend.