KNVB: Verplicht promoveren naar de Jupiler League hoeft niet meer
i

Nico Brekelmans

KNVB: Verplicht promoveren naar de Jupiler League hoeft niet meer

Martijn Baars • 21:03, 08-09-2017 / Laatste Update: 22:51, 07-01-2024

De verplichte promotie van de 2e divisie naar de Jupiler League lijkt te verdwijnen. De KNVB heeft alle clubs uit de 2e divisie een brief gestuurd, waarin staat dat in januari wordt gekeken naar de voorwaarden voor promotie.

Rijnsburgse Boys publiceerde vrijdagmiddag een gedeelte van de brief op de clubwebsite. Andere verenigingen uit de 2e divisie bevestigen de mededeling vanuit Zeist.

Clubs mogen niet kapot

'De promotieplicht blijft in principe gelden, tenzij het bijvoorbeeld om financiële redenen onverantwoord is om de stap naar het betaalde voetbal te zetten', staat op de website van Rijnsburgse Boys te lezen. 'Promotie mag niet tot gevolg hebben dat het voortbestaan van de clubs of een goed verloop van de competitie in de eerste divisie in gevaar komt'.

 

Afgelopen seizoen gold voor het eerst sinds 2010 weer een degradatieregeling in de Jupiler League. Achilles’29 werd laatste en speelt daardoor dit seizoen in de 2e divisie.

De KNVB is tot het besluit gekomen, omdat onder clubs uit de 2e divisie grote weerstand is tegen de verplichting om te promoveren naar de Jupiler League.