KNVB wil frauderende amateurclubs uit competitie

KNVB wil frauderende amateurclubs uit competitie

admin • 10:15, 07-09-2016 / Laatste Update: 12:07, 08-01-2024

De KNVB wil amateurclubs straffen als ze hebben gerommeld met de belastingaangifte. De voetbalbond wil frauderende clubs direct uit de competitie halen. Dat wil de KNVB doen nog voordat de belastingdienst het missende geld bij de clubs komt ophalen.

Nu kunnen clubs nog schikken met de belastingdienst of de naheffingen en boetes betalen om hun plek te behouden, maar dat is wat de KNVB betreft verleden tijd.

Uit competitie

"Als ze de boel hebben geflest, dan moeten ze uit de competitie of teruggezet worden naar een lagere competitie", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB woensdag in de ZEMBLA-uitzending 'Stelletje Amateurs'.

8 miljoen

De KNVB reageert in ZEMBLA op onderzoek van het programma naar de financiële situatie in de top van het amateurvoetbal. Uit verslagen en gesprekken met curatoren blijkt dat de belastingdienst over de periode na 2009 tot nu bijna 8 miljoen euro aan niet betaalde belasting vordert van zeven failliete amateurclubs.

Amateurvoetbal is big business waar enorm veel geld in omgaat. "Het gaat om bedragen tot wel 500.000 euro bij de grotere amateurclubs", aldus Driek Kamps, directeur van de Belastingdienst.

'Stelletje Amateurs' van ZEMBLA is vanavond om 21.15 uur te zien op NPO 2.