Oranje begonnen aan voorbereiding Nations League, maar nog niet alle internationals zijn van de partij
i

BSR Agency

Oranje begonnen aan voorbereiding Nations League, maar nog niet alle internationals zijn van de partij

admin • 14:32, 25-05-2019 / Laatste Update: 13:25, 12-12-2023

Oranje is onder leiding van Ronald Koeman begonnen aan de eerste training voor de finaleronde van de Nations League. In Zeist zijn echter nog niet alle internationals van de partij.

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum ontbreken bijvoorbeeld nog. Zij spelen volgende week zaterdag met Liverpool de finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Ook Jasper Cillessen, Memphis Depay, Marten de Roon, Kevin Strootman en Stefan de Vrij zijn nog niet van de partij omdat ze nog verplichtingen met hun club hebben. Quincy Promes sluit zondag aan omdat hij nog met Sevilla in Tanzania actief is.

Tete

Het is nog onduidelijk of Kenny Tete met het Nederlands elftal kan uitkomen in de finaleronde van de Nations League. De rechtsback kampt met een enkelblessure. Tete was vrijdagavond niet inzetbaar voor de laatste competitiewedstrijd van Olympique Lyon tegen Nîmes Olympique. Hij meldde zich wel in het trainingskamp van het Nederlands elftal voor de finaleronde van de Nations League.

Maandag = selectiedag

Bondscoach Ronald Koeman maakt komende maandag zijn definitieve selectie van 23 spelers voor de finaleronde van de Nations League bekend. Als Tete niet inzetbaar is, dan zal hij een andere rechtsback oproepen. Hans Hateboer lijkt dan een voorname kandidaat. Denzel Dumfries is de andere rechtsback in de voorlopige selectie van 28 internationals.

Engeland, Zwitserland en Portugal

Oranje plaatste zich voor de finaleronde van de Nations League door verrassend als 1e te eindigen in een poule met Frankrijk en Duitsland. Ook Engeland, Zwitserland en gastland Portugal zijn nog in de race om de hoofdprijs van de nieuwe competitie voor landenteams van de UEFA.

Speelschema

Het Nederlands elftal opent de finaleronde van de Nations League op 6 juni met een wedstrijd tegen Engeland in Guimarães. 3 dagen later staat de finale of een wedstrijd om de 3e plaats tegen Portugal of Zwitserland op het programma.