Koningskoppel: Lewandowski en Gnabry meest scorende duo in Champions League OOIT
i

Photo News

Koningskoppel: Lewandowski en Gnabry meest scorende duo in Champions League OOIT

Martijn Baars • 15:08, 20-08-2020 / Laatste Update: 06:37, 07-01-2024

Doelpuntenmachine Bayern München heeft een nieuw record achter zijn naam. Robert Lewandowski (15 goals) en Serge Gnabry (9 goals) zijn na de halve finale tegen Lyon het meest scorende aanvalskoppel uit de geschiedenis van de Champions League. De defensie van PSG is gewaarschuwd voor zondag. 

Lewandowski en Gnabry stonden allebei op het scorebord in de 0-3-zege tegen Olympique Lyon en hebben samen nu 24 keer gescoord in de CL dit jaar. Daarmee verbeteren de 2 het record van Cristiano Ronaldo en Gareth Bale, die in het seizoen 2013-2014 samen 23 doelpunten maakten voor Real Madrid in de Champions League. Ronaldo nam er daarvan 17 voor zijn rekening, Bale scoorde 6 keer.

Nog 3 goals voor een record

In totaal scoorde de Beierse doelpuntenmachine nu al 42 keer in de huidige Champions League. Om het record van Barcelona uit 1999-2000 te evenaren of te verbeteren, zullen Lewandowski en Gnabry zondag wel nog stevig aan het kanon moeten staan. De ‘Blaugrana’ scoorden destijds maar liefst 45 doelpunten op het kampioenenbal. 

PSG

Ter vergelijking: PSG, zondag tegenstander van Bayern in de finale, maakte dit seizoen ‘slechts’ 25 doelpunten in de Champions League. Hun 2 best scorende spelers zijn Kylian Mbappé en Mauro Icardi, die elk 5 keer scoorden. Laatstgenoemde start de finale wellicht niet eens in de basis.