Koper stadion RKC Waalwijk: 'Mooier dan dit kunnen we het echt niet maken'

Koper stadion RKC Waalwijk: 'Mooier dan dit kunnen we het echt niet maken'

Martijn Baars • 22:18, 05-10-2016 / Laatste Update: 01:32, 06-01-2024

Plots waren ze daar, met een bod van op het stadion van RKC: Peters Projectontwikkeling uit Schaijk, vertegenwoordigd door directeur Rogier Arntz. Die laatste is duidelijk: de Waalwijkse gemeenteraad zou wel gek zijn als het niet met PPO in zee gaat.

Faillissement

PPO biedt 2,5 miljoen euro voor het stadion en een half miljoen voor de vordering van 2,8 miljoen euro die de gemeente op RKC heeft. Dat zou Waalwijk een totale verliespost van 4 miljoen euro opleveren. Een echt goed alternatief is er niet: weigert de gemeente het bod, dan is de kans groot dat RKC volgend seizoen van voetbalbond KNVB geen licentie krijgt, met faillissement als onvermijdelijk gevolg.

Niet mooier dan dit

Daarom zegt Arntz: „Veel mooier dan dit kunnen wij het echt niet maken. De gemeente is financieel van RKC verlost en de club kan weer vooruit.”

Betaald voetbal

De Waalwijkse gemeenteraad debatteert donderdagavond over het voorstel van PPO. Er zijn vraagtekens: wat is de ontwikkelaar met RKC van plan? Is dit niet gewoon een slinkse manier om een mooie woningbouwlocatie in bezit te krijgen? Nee, bezweert de directeur. ,,We zien het liefst dat RKC tot in lengte van dagen betaald voetbal blijft spelen.”