'Kramer had straf moeten krijgen, commissie vast omgekocht'

'Kramer had straf moeten krijgen, commissie vast omgekocht'

admin • 18:17, 21-10-2015 / Laatste Update: 01:36, 13-12-2023

Als het aan de bezoekers van deze site ligt, had Feyenoorder Michiel Kramer gewoon een straf moeten krijgen voor zijn misdraging tijdens een wedstrijd tegen De Graafschap. Het vertrouwen in de beroepscommissie van de KNVB blijkt ook een knauw te hebben opgelopen. In sommige reacties wordt gerept over omkoping, hoewel daar nergens serieuze aanwijzingen voor zijn en al helemaal geen bewijs voor is geleverd.

Uitslag poll

Na de vrijspraak van Kramer vroeg Sportnieuws om commentaar via Facebook en een poll. De uitslag: 62 procent van de bezoekers vindt dat Kramer wél een straf had moeten krijgen. 40 procent vindt dat het niet uitmaakt dat in de aanklacht een vormfout zat. 22 procent zag in de 'duw in het gezicht' een slaande beweging.

Geen standbeeld jurist

Een minderheid van de reaguurders vindt dat zo'n opstootje bij het voetbal hoort en nog wat minder mensen zijn het eens met de stelling dat dit nu eenmaal het gevolg is van het KNVB-rechtssysteem: de procedure en formulering moeten kloppen, anders volgt vrijspraak. Sportnieuws-lezers staan dus niet achter de oproep om een standbeeld voor de Feyenoord-jurist te creëren.

'Omkoping'

Op Facebook wordt in de reacties hevig gespeculeerd over de achtergrond van de beslissing. In het commentaar met de meeste likes wordt gesproken van omkoping: 'Onterechte penalty's mee...Terechte doelpunten tegenstander afkeuren.... Rode kaart niet opschrijven... Nu dit.... Moeten ze (Feyenoord, redactie) een keertje hoog eindigen van de knvb... Omkoping .....niks anders..'

Iemand anders schrijft: 'Goed voorbeeld voor de jeugd', doelend op het gebrek aan straf terwijl Kramer wel in de fout gaat. Een Ajacied durft zich onpartijdig op te stellen: 'Ik als Ajacied zijnde vind het terecht dat deze kaart geseponeerd wordt. Het was geen slaan, maar duwen. En daar kun je een gele kaart voor geven. Tevens vind ik het leuk dat Riedewald hem nu eens kan laten zien wat een échte tackle is. Succes Kramer.'

Lees ook: Spaans toptalent Asensio na twittercampagne in Oranje? (video)

Lees ook: ‘Mourinho is compleet de weg kwijt’

Lees ook: Barça-verdediger Pique laat zien gevoel voor humor te hebben