'Kutkeeper' Te Loeke kan lachen om film en Achilles'29-heisa: 'Het was Comedy Capers'
i

Proshots

'Kutkeeper' Te Loeke kan lachen om film en Achilles'29-heisa: 'Het was Comedy Capers'

Trevor Wagener • 18:54, 29-09-2018 / Laatste Update: 04:31, 06-01-2024

Zonder dat hij het wilde, stond Robbert te Loeke de afgelopen weken in het middelpunt van de belangstelling. De ex-profvoetballer stond ineens bekend als de 'kutkeeper' van voetbalclub Achilles'29. Althans, dat zei Eric Meijers als toenmalige trainer in de film 'Voetbal is Oorlog'.

De teaser waarin Meijers zijn doelman in 12 seconden 7 keer 'kutkeeper' noemt, ging viral op internet en was in meerdere bekende televisieshows te zien. "De 1e keer dat ik de beelden zag, schrok ik", zei Te Loeke tegen De Gelderlander.

Gestreste trainer

Wel kreeg hij een berichtje met excuses van Meijers. "Ik was ook best pissig, omdat ik op een bepaalde manier word neergezet. Mensen van de club wilden blijkbaar op de voorgrond treden met zo'n film, maar waarom moet ik dan zo prominent in die trailer zitten?"

Hierop volgend wees de Arnhemmer alle mediaverzoeken af. "Ik had bij Veronica Inside kunnen gaan zetten, Peptalk van Jack van Gelder heeft gebeld. Maar ik heb daar geen zin in. De beelden spreken voor zich. Je ziet een trainer die niet weet wat hij doet. Die gestrest is."

WieDocumaker Hans Heijnen legde Achilles tijdens het rampseizoen 2016-2017 vast op film. Daarin degradeerde de Groesbeekse club na 4 seizoenen uit de 1e divisie. Te Loeke speelde alleen in dat seizoen bij Achilles. "Ik snap eerlijk gezegd niet dat ze dit hebben toegestaan. Camera's en microfoontjes op, dat heeft toch geen enkele positieve invloed in zo'n belangrijk jaar?"

Geen idee meer

De spelers waren volgens Te Loeke wel van tevoren netjes ingelicht. "Alleen wist ik niet dat het zo'n groot podium zou krijgen. Ik kan me alleen herinneren dat er ooit is gezegd dat er een camera meedraait en je maar moest melden als je daar een probleem mee had. Nadat ik vertrok bij Achilles, heb ik er helemaal niet meer bij stilgestaan dat er een film was gemaakt."

Comedy Capers

De documentaire is zaterdagavond te zien op tv, om 20.30 uur op NPO 2. Vrijdag was de première in Utrecht, waar Te Loeke aanwezig was. "Hoe vaker ik de beelden van de trailer zag, des te harder ik erom moest lachen. Het is net Comedy Capers."

Te Loeke stopte afgelopen zomer als profvoetballer vanwege een zware rugblessure. Hij nuanceert de tirade aan scheldwoorden van zijn toenmalige coach Meijers. "Voetbal is emotie. Het is niet netjes, mensen zullen er misschien van schrikken, maar in iedere voetbalkleedkamer wordt weleens flink gescholden. Daar is niks mis mee. Alleen zie je dat normaal gesproken niet."