Leeds United profiteert ondanks wereldgoal Crysencio Summerville niet van uitglijder Leicester City
Crysencio Summerville viert zijn goal tegen Watford. © Getty Images

23:47, 29-03-2024

Het is ongemeen spannend in de top van het Championship. Op goede vrijdag stond er een volledige speelronde op het programma en uiteindelijk stond Ipswich Town aan kop. Dat had Leeds United kunnen zijn, maar zij profiteerden niet van de misstap van Leicester City.

Leicester City stond op nieuwjaarsdag bovenaan in het Championship met 65 punten uit 26 duels. Het had 10 punten voorsprong op Ipswich Town en zelfs 17 op Leeds United. Dertien wedstrijden later ziet de ranglijst er heel anders uit. Leicester City pakte nog maar 17 punten; ook vrijdag werd weer verloren (met 1-0 op bezoek bij Bristol City).

Ipswich Town nam zo de koppositie over, ook omdat Leeds United later op de avond niet won van Watford (2-2). Bij Ipswich scoorde Conor Chaplin al na negen minuten de enige treffer en zo werd hij de matchwinner tegen Blackburn Rovers.

Wereldgoal Summerville helpt Leeds niet

De avondwedstrijd in het Championship ging tussen Watford en Leeds. Misschien waren het de zenuwen, of zat de uitslag van Leicester City in het achterhoofd, maar de ploeg van Crysencio Summerville en invaller Joël Piroe kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Summerville maakte in de 37e minuut schitterend de 1-1. Toch ging Watford door goals van Vakoun Bayo en Emmanuel Dennis met 2-1 rusten. In de tweede helft duurde het lang voordat Leeds langszij kwam. Invaller Mateo Joseph redde een minuut na zijn invalbeurt in de 84e minuut de meubels voor de uitploeg, dat al voor de veertiende keer op rij ongeslagen bleef. Maar bij Leeds hadden ze waarschijnlijk liever de overwinning gezien.