Leroy Fer deelt racistisch bericht naar aanleiding van rel rond Derksen
i

BSR Agency

Leroy Fer deelt racistisch bericht naar aanleiding van rel rond Derksen

Martijn Baars • 16:57, 23-06-2020 / Laatste Update: 00:22, 08-01-2024

Feyenoorder Leroy Fer heeft ‘vele beledigende berichten’ ontvangen nadat hij reageerde met hahahaha op een door Memphis Depay geplaatste foto van Johan Derksen met een clownsneus. Onder anderen Justin Kluivert, Rai Vloet, Noa Lang, Jetro Willems en Edgar Davids lachten net als Fer smakelijk om het bericht van Memphis. Fer besloot om 1 van de berichten die hij kreeg na zijn reactie te openbaren.

Derksen besloot geen excuses aan te bieden voor zijn opmerking vorige week maandag over rapper Akwasi. Dat maakt hem volgens Fer ‘inderdaad een clown’. Een stortvloed aan scheldwoorden belandde in zijn berichtenbox op Instagram. "Blijkbaar vinden die mensen dat ik fout zit en maak ik ze boos. Dat ik ze boos maak kan ik niet begrijpen, maar ik kan ermee leven. Maar de manier waarop zij hun boosheid uiten, op racistische wijze, is schandalig en onacceptabel. Het racisme zit diep bij zulke mensen en er moet alles aan gedaan worden om die wortels aan te pakken.”

Anoniem

Fer besloot de naam en profielfoto van de afzender van het haatdragende bericht niet te delen ‘om hem in bescherming te nemen’. "Ik ben niet uit op wraak. Ik wil jullie laten zien dat racisme bestaat in de wereld, in Nederland. Die realiteit wil ik onder ogen brengen. Mensen die wel tot rede vatbaar zijn en dit gedrag niet vinden kunnen, pak die wortels van racisme aan. Bestrijd racisme. Niet met geweld, maar door racistische uitspraken en racistisch gedrag te veroordelen. Spreek je uit. Er is nog een hele lange weg te gaan, maar iedere stap richting het aanpakken van dit probleem is een overwinning."

Memphis Depay kreeg zelf ook een hoop kritiek op zijn post.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@memphisdepay) op