Levensgevaarlijk: rellende fan klimt op rijdende politiebus (video)
i

Screenshot

Levensgevaarlijk: rellende fan klimt op rijdende politiebus (video)

admin • 11:52, 01-05-2016 / Laatste Update: 11:05, 08-01-2024

Fans van de Belgische tweedeklasser Antwerp zijn zaterdagavond behoorlijk door het lint gegaan. Ze staken na het gelijkspel tegen Eupen een politiebusje in brand, vernielden een bushokje en zochten ruzie met de politie. Een fan maakte het wel heel bont: hij kroop uit frustratie op een rijdend politiebusje.

Met gevaar voor eigen leven hangt de supporter op de motorkap van de bus. Terwijl de politie met behoorlijk wat snelheid door de rellende menigte rijdt, moet de man zich erg goed vasthouden om niet te vallen. En dat levert een behoorlijk gevaarlijke situatie op. Kijk maar naar de beelden..

Bij de rellen raakten 12 agenten gewond. 5 relschoppers zijn opgepakt. Dat zijn er heel wat minder dan in Duitsland. Daar werden zaterdag 530 supporters opgepakt rond de streekderby tussen SV Darmstadt 98 en Eintracht Frankfurt.

Overigens is het niet echt verrassend dat de rellen in Antwerpen uit de hand liepen. Belgische supporters zijn nogal 'goed' in hooliganisme. Zo zijn er behoorlijk wat supporters met stadionverboden. Bij Club Brugge alleen al zijn dat er precies 99.