Leverkusen stuk dichter bij directe plaatsing Champions League

Leverkusen stuk dichter bij directe plaatsing Champions League

admin • 21:56, 16-04-2016 / Laatste Update: 09:11, 08-01-2024

Bayer Leverkusen heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in het kader van Champions League volgend jaar. In eigen huis werd Eintracht Frankfurt met 3-0 heengezonden. Doelpunten kwamen op naam van Kevin Kampl, Julian Brandt en Karim Bellarabi. Bayer Leverkusen profiteerde van de nederlaag van Hertha BSC tegen Hoffenheim (2-1).

Bayer Leverkusen heeft nu een voorsprong van twee punten op de nieuwe nummer vier Hertha BSC. Een derde eindklassering levert een ticket voor de groepsfase van de volgende editie van de Champions League op. De nummer vier mag in de voorronde van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal uitkomen.

Frankfurt

Eintracht Frankfurt zag de Tweede Bundesliga dichterbij komen na de nederlaag bij Bayer Leverkusen. De nummer voorlaatst van de ranglijst raakte verder achterop bij Werder Bremen. Deze nummer zestien van de Bundesliga verraste VfL Wolfsburg (3-2). Werder Bremen heeft nu vier punten meer dan nummer zeventien Eintracht Frankfurt dat op basis van de huidige stand rechtstreeks degradeert. De nummer zestien van de eindkassering strijdt na het seizoen in de play-offs verder tegen degradatie.

Bas Dost

Bas Dost had een basisplaats bij VfL Wolfsburg. Hij leverde de assist op het doelpunt van Josuha Guilavogui en tekende in de slotfase ook nog voor 3-2.

Claudio Pizarro schreef clubgeschiedenis voor Werder Bremen. Hij vierde zijn 102de treffer voor de club uit het noorden van Duitsland. Hij mag zich nu clubtopschutter aller tijden van Werder Bremen noemen.

Ausgburg

FC Augsburg nam verder afstand van de onderste plaatsen met een zege op VfB Stuttgart (1-0). SV Darmstadt 98 boekte voor eigen publiek een zege op 1 FC Ingolstadt 04 (2-0).