De Ligt wil met Ajax weer eens in een bekerfinale staan
i

ANP

De Ligt wil met Ajax weer eens in een bekerfinale staan

Brian Vesseur • 17:20, 27-02-2019 / Laatste Update: 09:52, 07-01-2024

Ajax speelde in 2014 voor het laatst de Nederlandse bekerfinale, die met 5-1 verloren ging van PEC Zwolle. Matthijs de Ligt was toen een jaar of 14. De nu 19-jarige aanvoerder van Ajax was net 10 jaar oud toen Ajax voor het laatst een KNVB-beker won. Tijd voor verandering, vindt de verdediger.

Feyenoord is de tegenstander, woensdagavond in de halve finale. Een maand geleden ging Ajax nog keihard onderuit (6-2) in de Kuip, nu staan ze er weer. De Ligt was boos en teleurgesteld na die wedstrijd, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Het was gewoon schandalig."

Er staat dus een Klassieker te wachten dat ook nog eens de halve finale van de beker is én waar er enorme revanchegevoelens zijn bij Ajax. "Ik weet zeker dat het niet nóg een keer gaat gebeuren. De eerste 20 minuten speelden we toen eigenlijk wel prima, maar daarna werd het een complete offday."

Hoog op de prioriteitenlijst

Vaak wordt er gezegd dat Ajax de beker niet als een volwaardige prijs ziet. Of dat zo is? Volgens De Ligt niet: "Veel jongens uit onze selectie hebben nog nooit een bekerfinale gespeeld. Ik ook niet. Wij zijn het aan onze stand verplicht om die finale te halen. Deze wedstrijd en ook de finale in de Kuip zijn geweldige ervaringen. Zo zien we het ook."