Liverpool dankzij hattrick Salah met de schrik vrij in waanzinnige wedstrijd tegen Leeds United

Martijn Baars • 22:23, 12-09-2020 / Laatste Update: 12:46, 08-01-2024

Liverpool is zaterdagavond door het oog van de naald gekropen in de eerste wedstrijd van het Premier League-seizoen. De regerend landskampioen won met heel veel geluk met liefst 4-3 van promovendus Leeds United, dat vocht voor elke meter en veel meer verdiend had!

De wedstrijd was vanaf het begin spectaculair. Mohamed Salah opende al na 4 minuten de score uit een penalty en daarmee dacht iedereen dat Liverpool er wel even overheen zou rollen.

Brutale 1-1

Maar niks bleek minder waar! Binnen 10 minuten na de 1-0 kwam Leeds United brutaal op 1-1 via een prima goal van Jack Harrison.

Goal Virgil van Dijk

Daarna was Virgil van Dijk even de held op het lege Anfield, door uit een corner de 2-1 binnen te koppen.

Blunder Van Dijk: 2-2

Maar een paar minuten later werd de held de schlemiel. De Nederlandse verdediger blunderde en gunde Patrick Bamford zodoende kans om de 2-2 te maken en dat deed hij.

Tweede goal Salah

Maar weer kwam Liverpool daarna op voorsprong. Voor de 3e keer deze wedstrijd. Weer redde Salah de regerend landskampioen.

Oud-Eredivisiespeler Klich

Maar ook nu liet Leeds niet zomaar de kop hangen. Mateusz Klich, oud-speler van onder andere PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht, zorgde met een prima goal voor de 3-3.

Goals afgekeurd

Het mooie was: tussen alle goals in werden er ook nog eens 3 goals afgekeurd! Onder andere eentje van Van Dijk. Wat een gekkenhuis!

Winnende goal Salah

Helaas voor Leeds hield de droom vlak voor tijd op. Salah zorgde met zijn hattrick voor de 4-3. De goal viel uit de 2e penalty van de wedstrijd.