Luuk de Jong geniet van omhaal: ‘Ga een kopietje maken voor thuis’
i

ANP Pro Shots

Luuk de Jong geniet van omhaal: ‘Ga een kopietje maken voor thuis’

admin • 00:56, 25-11-2018 / Laatste Update: 20:03, 07-01-2024

Luuk de Jong had met een geweldige omhaal een groot aandeel bij de 3-0 winst op sc Heerenveen. Hij heeft ze wel eens eerder zo gemaakt, maar ze wennen nooit, zegt de aanvoerder voor de camera van FOX: ,,Dit zijn heerlijke goals. Daar kan ik echt van genieten. Hier ga ik wel even een kopietje van maken en bewaren thuis.”

De Eindhovenaren kregen weinig tegenstand van sc Heerenveen, dat al in de 1e helft met 10 man verder moest na een rode kaart van Morten Thorsby. Na de openingstreffer van Hirving Lozano was het 10 minuten na rust de beurt aan De Jong. ,,Ik zag hem komen en kon hem niet meer koppen. Dus ik dacht, dan moet ik hem maar achter me pakken. En dan gaat-ie heerlijk binnen ook. Je moet eerst op de grond landen en dan pas omkijken, ja. Heerlijk.”

Lozano zorgde voor het slot op de wedstrijd door op aangeven van De Jong de 3-0 in het net te werken. PSV blijft door de zege op sc Heerenveen foutloos en staat na 13 wedstrijden op het maximale aantal van 39 punten. Ajax blijft nog in het spoor van de koploper en volgt op 34 punten. Volgende week gaat PSV op bezoek bij nummer 3 Feyenoord.