Maguire vecht veroordeling aan: hij verdedigde z'n zus die gedrogeerd was
i

AFP

Maguire vecht veroordeling aan: hij verdedigde z'n zus die gedrogeerd was

Martijn Baars • 18:13, 26-08-2020 / Laatste Update: 14:43, 07-01-2024

Harry Maguire heeft beroep aangetekend tegen de voorwaardelijke gevangenisstraf die hij kreeg opgelegd wegens zijn aandeel in een vechtpartij op een Grieks eiland. Dat meldden bronnen rond de rechtbank van Syros, die dinsdag tot de uitspraak kwam.

De aanvoerder van Manchester United werd schuldig bevonden aan zware mishandeling, verzet bij zijn arrestatie en poging tot omkoping. Volgens zijn advocaat Alexis Anagnostakis zijn de beschuldigingen 'fout en misleidend'.

Zus gedrogeerd

De speler en zijn gevolg verwijten de rechtbank bovendien niet te luisteren naar hun kant van het verhaal. Volgens Maguire nam hij samen met zijn broer en een vriend het op voor zijn zus, die tegen haar wil met een bepaalde drug zou zijn ingespoten.

Geen strafblad, geen cel

Maguire werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden en 10 dagen. Omdat hij nog geen strafblad had hoeft hij niet de cel in. De speler ontkent alle beschuldigingen.

Engelse selectie

Bondscoach Gareth Southgate besloot Maguire na zijn veroordeling uit de Engelse selectie te zetten voor de komende interlands in de Nations League. Gezien de omstandigheden leek hem dat voor alle partijen het beste. Volgens Engelse media houdt Manchester United het volste vertrouwen in de speler en blijft hij ook de aanvoerder van de club.