Makers van FIFA zorgen voor publieksgeluid bij Spaanse voetbalwedstrijden
i

BSR Agency

Makers van FIFA zorgen voor publieksgeluid bij Spaanse voetbalwedstrijden

Martijn Baars • 12:50, 08-06-2020 / Laatste Update: 00:53, 06-01-2024

La Liga wil de voetbalwedstrijden zoveel mogelijk laten lijken op hoe ze waren voor de coronacrisis. De televisiekijkers zien virtuele fans op de tribunes en horen de geluiden die ze gewend zijn in volle stadions.

De makers van de videogame FIFA leveren de audio van het neppubliek, meldde de hoogste Spaanse divisie. La Liga wordt donderdag hervat met de stadsderby Sevilla tegen Real Betis.

Ook zonder geluid

De kijkers in Spanje krijgen ook de keuze de wedstrijden te zien in de 'natuurlijke' omgeving, dus zonder publiek en daarmee zonder noemenswaardig geluid. De wedstrijden die buiten Spanje worden uitgezonden, zijn altijd voorzien van de toegevoegde beelden en audio. De virtuele fans op de tribunes zijn gehuld in de kleuren van de thuisclub.

Ziggo Sport

"Het gebruik van technologie maakt het mogelijk wedstrijden op een aantrekkelijke manier te zien die sterk lijkt op hoe ze eruit zagen en klonken voordat de competitie werd uitgesteld", aldus La Liga. De wedstrijden uit de Spaanse competitie zijn te zien op Ziggo Sport.