Maradona moet lappen na opdragen zege aan omstreden president Venezuela
i

Getty Images

Maradona moet lappen na opdragen zege aan omstreden president Venezuela

admin • 20:59, 09-04-2019 / Laatste Update: 22:59, 12-12-2023

Diego Maradona moet zijn portemonnee trekken, omdat hij enkele politiek getinte uitspraken deed na een zege van zijn Mexicaanse club Dorados de Sinaloa. De voormalige stervoetballer droeg de overwinning tegen Tampico in de 2e divisie (3-2) op aan Nicolás Maduro, de omstreden president van Venezuela.

Daarmee overtrad ‘Pluisje’ de gedragscode van de Mexicaanse voetbalbond. Op basis van de reglementen moeten trainers politiek neutraal blijven in hun uitingen. De hoogte van de boete is niet bekendgemaakt.

Puinhoop in Venezuela

Maradona droeg de zege ook op aan 'heel Venezuela'. Hij heeft een speciale band met het land sinds hij goed bevriend was met Maduro’s voorganger Hugo Cháves, die in 2013 overleed. In het Zuid-Amerikaanse land woedt momenteel een machtsstrijd tussen Maduro en de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó. De bevolking lijdt al maanden aan ernstige tekorten aan voedsel, water en elektriciteit.

Amerika = 'De sheriffs van deze wereld'

Maradona bekritiseerde in zijn ‘analyse’ tevens de rol van de Verenigde Staten in de crisis in Venezuela. “De sheriffs van de wereld, deze yankees, denken dat ze anderen uit de weg kunnen ruimen, omdat ze de grootste bom ter wereld hebben’', merkte Pluisje op.