Panna Ziyech enige hoogtepunt bij bloedeloos oefenduel Marokko (video)
i

Pro Shots

Panna Ziyech enige hoogtepunt bij bloedeloos oefenduel Marokko (video)

admin • 23:53, 31-05-2018 / Laatste Update: 00:32, 08-01-2024

Voor het Marokkaanse voetbalelftal was het donderdag een avondje oefenen tegen Oekraïne. Marokko, met in de basis Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat, speelde tegen een ploeg die liever op het strand leek te liggen. Toch lukte het Marokko niet om de kwaliteiten die de ploeg zeker heeft te laten zien. Het behoorlijk saaie duel eindigde in 0-0.

De wedstrijd die op neutraal terrein gespeeld werd, kwam nooit echt tot bloei. De wedstrijd zat vol met kleine overtredingen, waardoor er nooit echt tempo in het spel kwam. Gelukkig liep Hakim Ziyech op het veld rond.

Tekst loopt door onder Tweet

🏟️ | Marokko, met onder anderen Hakim Ziyech, die hier oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko poort, komt niet voorbij aan Oekraïne: 0-0.#maroek pic.twitter.com/CdizkUvjKu

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 31 mei 2018

Ziyech de baas op het veld

Voor bondscoach Hervé Renard was er donderdagavond genoeg uit te vogelen. Zo werd het al snel duidelijk dat niet aanvoerder Mbark Boussoufa de regisseur op het veld was, maar Ziyech.

Ziyech was na een dik kwartier spelen dichtbij de openingstreffer. De Ajacied trof na een mooie aanval de paal. Later stuurde Ziyech ook Nordin Amrabat diep. Keeper Andriy Pyatov kwam echter ver uit zijn doel, via Amrabat ging de bal naast. Pyatov stopte enkele minuten voor tijd ook een prima schot van Ziyech.

Zoeken, zoeken en nog eens zoeken

Door de hele wedstrijd heen was te zien hoe Renard zijn ploeg steeds anders liet voetballen. Zo mocht ook nog Feyenoorder Sofyan Amrabat 8 minuten voor tijd invallen.

Deze zomer speelt Marokko op het WK in Rusland in de poule met Iran, Spanje en Portugal.