Mat Liverpool weet muur van Everton niet te doorbreken
i

Getty Images

Mat Liverpool weet muur van Everton niet te doorbreken

admin • 23:51, 21-06-2020 / Laatste Update: 16:28, 08-01-2024

Op papier was de Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool er een om goed voor te gaan zitten. Op gras viel het helaas een beetje tegen. De thuisploeg verdedigde sterk en de koploper was niet in staat om de muur te doorbreken: 0-0.

Bij een 0-0 denk je al snel aan de term 'bloedeloos', en dat was het helaas ook. Liverpool creëerde nauwelijks kansen, en zag diep in de tweede helft Everton zelfs heel dicht bij de (onverdiende) openingstreffer komen toen de paal 2 keer achter elkaar werd geraakt. Toch moesten beide ploegen uiteindelijk tevreden zijn met een punt.

Wanneer wordt Liverpool nu kampioen?

Dikke kans dus dat Liverpool het titelfeest nog even verder moet uitstellen. Wanneer de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum had gewonnen, had het aanstaande woensdag bij een overwinning in eigen huis tegen Crystal Palace officieel kampioen geweest.

Dit kan op zich nog steeds, maar dan moet Liverpool hopen dat Manchester City maandag punten verspeelt, thuis tegen Burnley. Wanneer dit niet gebeurt is de kans groot dat Liverpool (wanneer het wint van Palace) uitgerekend uit tegen Manchester City kampioen gaat worden!

Kampioen zonder te spelen? 

Dat affiche staat op 2 juli op het programma. Er moet wel bij worden gezegd dat City nog een uitwedstrijd tegen Chelsea voor de boeg heeft voor de kraker tegen Liverpool. Mocht City die verliezen, kroont Liverpool zich mogelijk zonder te spelen tot kampioen.

Dat zou niet de meest ideale manier zijn om het eerste kampioenschap in 30 jaar veilig te stellen. Al is dat door de lege tribunes door het coronavirus misschien sowieso al niet aan de hand. Toch zullen de mannen van trainer Jurgen Klopp de klus het liefst zelf klaren.