Matthijs de Ligt kon niet rekenen op steun van vriendin Annekee Molenaar tijdens Champions League-duel met Arsenal
Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar © Getty Images & Instagram Annekee Molenaar, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Matthijs de Ligt kon niet rekenen op steun van vriendin Annekee Molenaar tijdens Champions League-duel met Arsenal

14:05, 09-04-2024 / Laatste Update: 09:50, 10-04-2024

Matthijs de Ligt werd tijdens de kwartfinale van de Champions League niet aangemoedigd door zijn vriendin Annekee Molenaar. De selectie van Bayern München mocht namelijk geen aanhang meenemen naar Londen.

Geen romantisch tripje naar Londen voor De Ligt en Molenaar. De wedstrijd tegen Arsenal (2-2) in het Emirates Stadium werd zonder Duitse supporters gespeeld en dus waren vrienden en familie van de spelers van Bayern ook niet welkom.

Overenthousiast Arsenal dankt invallers voor gelijkspel tegen Bayern München in Champions League

9 april 2024, 22:53

Arsenal en Bayern München zijn in de heenwedstrijd van hun kwartfinale van de Champions League blijven steken op een gelijkspel: 2-2. De thuisploeg speelde voor het eerst in jaren weer eens bij de laatste acht en dat zorgde soms voor iets te enthousiaste spelers, waardoor er foutjes in de ploeg slopen. Die kwamen Arsenal bijna duur te staan, maar invallers Leandro Trossard en Gabriel Jesus redden de meubels.

Bayern moest nog een straf uitzitten vanwege vuurwerk dat werd afgestoken tijdens een wedstrijd in achtste finales van de Champions League tegen Lazio. Hierdoor mochten bij de uitwedstrijd tegen Arsenal dinsdagavond geen supporters uit München meereizen.

Arsenal heeft ook de eigen supporters gewaarschuwd. Zij zouden gestraft worden als tickets zijn doorverkocht aan Duitse fans.

Vanwege de straf van UEFA was ook het aantal tickets dat de selectie kreeg voor vrienden en familie aanzienlijk verminderd, weet The Sun. Partners en werknemers van de club hebben voorrang gekregen op de beschikbare kaarten. Veel vrouwen en vriendinnen van spelers, die zich hadden verheugd op een tripje naar Londen, werden dus teleurgesteld.

Onder hen is ook de vriendin van Oranje-international De Ligt, die regelmatig plaatsneemt op de tribune om haar vriend aan te moedigen samen met de vrouw van Thomas Müller, Lisa.

De Ligt leerde de dochter van oud-voetballer Keje Molenaar zo'n vijf jaar geleden kennen en het klikte meteen tussen de twee. In juni 2023 vroeg De Ligt zijn vriendin ten huwelijk.

Twee andere spelersvrouwen hadden meer geluk. Joshua Kimmich en Eric Dier zijn wel samen met hun partners afgereisd naar Engeland. Dier verwelkomde twee maanden geleden een eerste kindje samen met zijn vrouw Anna Modler.