Melbourne Victory kampioen van Australië na enorme blunder van videoscheidsrechter
i

Getty Images

Melbourne Victory kampioen van Australië na enorme blunder van videoscheidsrechter

admin • 21:18, 07-05-2018 / Laatste Update: 16:28, 12-12-2023

Opnieuw heeft de videoref een negatieve hoofdrol opgeëist. In Australië haperde de technologie en was die zelf beslissend in de titelstrijd. Leroy George, ex-speler van FC Utrecht, profiteerde van de misser en werd met Melbourne Victory kampioen.

Verbinding weg

Kosta Barbarouses, speler van Melbourne Victory, maakte al na 9 minuten de winnende treffer op aangeven van ploegmaat James Donarchie. Die laatste stond echter buitenspel, duidelijk zichtbaar voor de tv-kijkers, maar niet voor de videoref. Seconden voor het doelpunt in het duel met Newcastle Jets viel namelijk de verbinding weg. Daardoor beschikte de videoref niet over de beelden en de nodige herhalingen. Een anti-climax natuurlijk als dat gebeurt in het allesbeslissende duel om de titel.

,,We zijn erg teleurgesteld door deze storing van de technologie", zegt competitiebaas Greg O'Rourke. "Het is dit seizoen maar 1 keer voorgekomen dat het systeem faalde, maar het gebeurde wel op het meest cruciale moment."

Ook problemen in België

Zondag viel ook bij de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht de verbinding weg bij de videoref. Daardoor begon het duel in België met een kwartier vertraging. In de Premier League stellen ze de invoering van de technologie uit. Ook in de Bundesliga en de Serie A waren er afgelopen maanden incidenten rond VAR.

Do przerwy w #ALeaguePL Grand Final:

Newcastle Jets | 0

Melb. Victory | 1

Gol: Kosta Barbarouses / Asysta: James Donachie & VAR #ALeagueGF pic.twitter.com/5L0Ig4WBqv

— Konrad Frąc (@PolskiWanderer) 5 mei 2018