Mitroglou gelijk bij selectie voor Limassol-thuis dankzij knap staaltje snel handelen van PSV-directie
i

AFP

Mitroglou gelijk bij selectie voor Limassol-thuis dankzij knap staaltje snel handelen van PSV-directie

Bart van der Wijst • 19:20, 22-08-2019 / Laatste Update: 05:15, 08-01-2024

PSV-fans kunnen de kersverse aanwinst Kostas Mitroglou vanavond (donderdag) mogelijk al in actie zien. Trainer Mark van Bommel heeft de 31-jarige Griek al bij de wedstrijdselectie gehaald voor de wedstrijd tegen Apollon Limassol. Dat valt te lezen op de site van de UEFA. Mitroglou trainde nog geen seconde met zijn nieuwe teamgenoten.

De hoge piefen in Eindhoven schakelden razendsnel door na de transfer door Mitroglou gelijk in te schrijven voor de play-offs van de Europa League. Dat moest vóór woensdagavond 24.00 uur gebeuren. Was de aanmelding niet voor die deadline binnen, dan had Mitroglou ook volgende week niet mogen meedoen in de return op Cyprus.

PSV-trainer Mark van Bommel heeft met de lange spits een extra optie voor zijn aanval. Mitroglou kan ondermeer als pinchhitter fungeren, mogelijk dus al meteen vanavond voor eigen publiek in de belangrijke play-offwedstrijd.

Huurdeal

PSV huurt de 65-voudig Grieks international voor 1 seizoen. Mitroglou, die in 2018 al eens de finale van de Europa League speelde met Olympique Marseille, komt voor 1,25 miljoen tijdelijk over van Galatasaray. In Turkije is het een uur later dan in Nederland. Dat maakte het woensdagavond voor PSV tot een race tegen de klok om de verrassingszet te laten slagen.

Just kidding, he can smile 🤪#MitroGoool pic.twitter.com/7Ww1qPVZX4

— PSV (@PSV) August 22, 2019