Mooi! Ronaldo showt zoontje zijn oude leven: 'Alles komt ze in de schoot vallen'
i

EPA

Mooi! Ronaldo showt zoontje zijn oude leven: 'Alles komt ze in de schoot vallen'

Brian Vesseur • 13:03, 20-08-2019 / Laatste Update: 09:31, 05-01-2024

Cristiano Ronaldo kan zwemmen in het geld alsof hij Dagobert Duck is. Dat was lang niet altijd zo. In zijn jeugd was de Portugese superster een stuk armer. Aan zijn zoontje wilde hij de boodschap meegeven dat niet alles vanzelf gaat in het leven. En daarom nam hij 'Cristianinho' mee naar Lissabon, waar Ronaldo een tijd heeft gewoond.

,,Ik vond het zo spannend om hem te laten zien waar ik opgroeide”, vertelt Ronaldo aan tv-zender TVI over het huis in Lissabon waar de Portugees op 12-jarige leeftijd naar toe verhuisde. ,,Hij kende Madeira (het eiland waar Ronaldo geboren werd red.) al. Toen we naar het huis in Lissabon gingen, woonden daar nog steeds een paar mensen die er toen ook al woonden. Dat raakte me. Ik had niet verwacht die mensen weer tegen te komen.”

Hard werken en toewijding

,,Toen ik met Cristianinho de kamer inliep waar ik had gewoond, keek hij mij aan en vroeg: ‘Papa. Woonde jij hier?’ Hij kon het niet geloven”, zegt Ronaldo. ,,Ze denken dat alles makkelijk is in deze wereld. De kwaliteit van het leven. De huizen. De auto's. De kleren. Alles komt ze in de schoot vallen. Ik wil ze bijbrengen dat al deze dingen niet alleen door talent komen. Maar met hard werken en toewijding kan je alles bereiken.”

 

Een foto die is geplaatst door null (@cristiano) op