'Mourinho gaat bij United precies evenveel verdienen als Guardiola bij City'

'Mourinho gaat bij United precies evenveel verdienen als Guardiola bij City'

admin • 01:22, 11-02-2016 / Laatste Update: 00:00, 13-12-2023

Jose Mourinho zou volgens Daily Mirror een principeakkoord hebben bereikt met Manchester United. De Portugees zou voor drie jaar tekenen en krijgt een jaarsalaris van 15 miljoen pond (19,3 miljoen euro). Dat is precies evenveel als Pep Guardiola volgend seizoen gaat verdienen bij rivaal Manchester City. Mourinho, die in december door Chelsea werd ontslagen, moet komende zomer Louis van Gaal opvolgen.

Mourinho zou ook hebben geëist om Andre Berta, nu werkzaam bij Atlético Madrid, technisch directeur te maken bij ManUnited. Berta is een vriend van Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Mourinho. United heeft momenteel geen technisch directeur. Vice-voorzitter Ed Woodward gaat nu over het aankoopbeleid.

Binnen de club zouden wel voorstanders zijn die Woodward liever op de commercie zien focussen. Donderdag moet de Britse accountant de jaarcijfers aan de aandeelhouders presenteren. Die zullen naar verwachting niet goed zijn vanwege de magere resultaten op het veld. Onder Louis van Gaal is al één doelstelling, het behalen van de kwartfinale in de Champions League, mislukt. Een andere is in gevaar: United moet bij de top-3 eindigen zodat er komend seizoen zeker weer CL-voetbal op Old Trafford is te zien. De nummer 4 moet nog eerst een voorronde spelen. De ploeg van Van Gaal staat nu 5de.