NAC en VVV houden elkaar in evenwicht en scoren niet
i

Proshots

NAC en VVV houden elkaar in evenwicht en scoren niet

Trevor Wagener • 00:36, 05-11-2017 / Laatste Update: 12:15, 15-01-2024

VVV Venlo en NAC Breda schieten allebei weinig op met het op zaterdagavond behaalde resultaat. In een schemerige Koel werd met 0-0 gelijk gesspeeld.

De thuisploeg had het de afgelopen weken lastig met verliespartijen tegen PSV, ADO Den Haag en Heracles Almelo, maar trof met NAC een tegenstander van hetzelfde niveau. De ploeg van trainer Stijn Vreven kende met de knap gelijkspel bij FC Utrecht een betere voorbereiding voor de belangrijke pot in Limburg.

Foutjes fiasco

Waarom beide promovendi waren weggezakt op de ranglijst, werd in Venlo snel duidelijk. Tussen het foutenfestival door werden er wat kleine kansjes gecreëerd door de partijen. Zo was de vlugge Giovanni Korte gevaarlijk namens de bezoekers, maar Lars Unnerstall hield zijn ploeg met een aantal prima reddingen overeind.

In de slotfase dacht NAC nog even aan een penalty toen Jerold Promes Rai Vloet naar de grond duwde, maar scheids Jochem Kamphuis wuifde het voorval weg. Het bleef daardoor bij 0-0 in De Koel, waar NAC voor de 4e keer in 5 potjes geen 1 keer wist te scoren.

Dat betekent dat de ploeg van Vreven de 17e plaats overdraagt aan aartsrivaal Willem II. NAC heeft nu 9 punten uit 11 duels, VVV staat 12e met 4 punten meer.