Nathan Aké heeft eindelijk een basisplaats in de Premier League

Nathan Aké heeft eindelijk een basisplaats in de Premier League

admin • 13:54, 17-11-2015 / Laatste Update: 04:27, 06-01-2024

Jong Oranje speelt dinsdagavond tegen Jong Slowakije een kwalificatiewedstrijd voor het jeugd-EK in 2017. Het elftal van Fred Grim aast op revanche na de pijnlijke nederlaag in eigen land tegen de Slowaken (1-3). Jong Oranje speelt met Nathan Aké, die sinds een korte tijd een basisplaats heeft veroverd in de Premier League.

In gesprek met het AD zegt Aké dat hij heeft gevonden waar hij al jaren naar zocht: een basisplaats in de Premier League. De jonge Nederlander werd aan het begin van het seizoen verhuurd door Chelsea aan Watford en daar speelt hij wel. “De laatste vijf wedstrijden sta ik in de basis,'' zegt de voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord die als jong jochie naar Chelsea vertrok. “En dat voelt goed. Het tempo van de Premier League, dat wilde ik. Ik voel me elke wedstrijd sterker worden.”

Watford beter dan Chelsea

Aké speelt met promovendus Watford in de middenmoot van de competitie. De club staat op een keurige 11e plek en doet het beter dan de club waar Aké onder contract staat. Chelsea staat namelijk op een teleurstellende 16e plek in de Premier League. “Ik vertrouw erop dat het goed komt met zoveel topspelers en een toptrainer,'' zegt hij over José Mourinho. “Met hem heb ik geen contact. Bij Chelsea zijn er drie mensen die het contact met alle huurlingen onderhouden.''

Lees ook: Colombianen hebben lol in voorbereiding WK-kwalificatie duel met Argentinië (video)

Lees ook: Geen oefenduel tussen België en Spanje na ‘sterke aanwijzingen’ aanslag

Lees ook: Rellende hooligans verstoren minuut stilte voor Parijs