'Natte sneeuw en ijskoude wind teisteren Ajax': zo koud is het tijdens duel met Bodø/Glimt
Spelers van Ajax tijdens de training in Bodo met mutsen en nekbescherming, maar zó koud wordt het nou ook weer niet tijdens de wedstrijd. ©Pro Shots

'Natte sneeuw en ijskoude wind teisteren Ajax': zo koud is het tijdens duel met Bodø/Glimt

13:25, 22-02-2024 / Laatste Update: 15:38, 22-02-2024

Jordan Henderson was woensdag de enige Ajax-speler die op het kunstgras van Bodø/Glimt in korte broek trainde. Ajax speelt donderdagavond boven de poolcirkel en dus kan het weleens koud gaan worden zo blijkt uit de weersverwachting.

De Ajacieden moeten zich voorbereiden op barre omstandigheden op het veld. Tijdens de wedstrijd, die om 18.45 uur begint, is het bewolkt in het Noorse Bodø en kan er natte sneeuw vallen, meldt Weeronline. Het wordt twee tot drie graden, maar door een krachtige oostenwind ligt de gevoelstemperatuur ruim onder nul.

Bodø speelt op kunstgras, dus van afgelasting is geen sprake. En dan maar hopen dat je de bal niet op je koude bovenbeen krijgt geschoten.

TV-gids: op deze zender kijk je naar Bodø/Glimt - Ajax

22 februari 2024, 08:56

De belangrijke return van Ajax bij Bodø/Glimt staat op het programma. Donderdag om 18:45 uur moeten de Amsterdammers in het hoge noorden van Noorwegen winnen om door te gaan in de Conference League. Check hier op welke zender je kijkt naar Bodø/Glimt tegen Ajax.

Het losmaken van de veters in de kleedkamers achteraf is met die temperaturen wel een opgave, weten we als amateurvoetballers maar al te goed.

Vermoedelijke opstelling

In de vermoedelijke opstelling van Ajax zien we dat trainer John van 't Schip donderdag Steven Berghuis weer in de basis zet. Jayden Banel zit weer op de bank, dus ook op linksbuiten staat een andere naam dan afgelopen weekend tegen NEC. Op linksback is er weer geen ruimte voor Borna Sosa. Daar zet Van 't Schip dan maar Devyne Rensch neer. Ar'Jany Martha zit niet eens bij de selectie.