NEC verzuipt in Leeuwarden

admin • 22:40, 12-12-2015 / Laatste Update: 03:18, 08-01-2024

NEC zit in een zwakke fase in de competitie. De Nijmeegse formatie ging zaterdagavond roemloos onderuit bij Cambuur, de nummer 17 van de eredivisie. In Leeuwarden spoelde de ploeg van trainer Ernest Faber weg met 3-1. De Friezen behaalden zo hun eerste zege van dit seizoen. Trainer Henk de Jong werd luid toegezongen door de fans in het noorden.

In de stromende regen ging Cambuur fel van start. Anthony Limbombe zorgde namens NEC voor het eerste gevaar. Maar de Friezen bepaalden het tempo en kwamen na 20 minuten op voorsprong. Bartholomew Ogbeche liep weg bij Janio Bikel en verzilverde een haarscherpe hoekschop: 1-0.

Snelle gelijkmaker

NEC was niet onder de indruk van de treffer en richtte zich meteen op. Al was daar wel de hulp van Xander Houtkoop voor nodig. De aanvaller van Cambuur werkte na 24 minuten een hoekschop van Limbombe in eigen doel: 1-1.

Meteen na rust sloeg Cambuur weer toe. En dat gebeurde opnieuw uit een corner. Ogbeche stond na 48 minuten helemaal vrij en schoot de 2-1 binnen.

Cambuur kwam na 66 minuten ook terecht op 3-1. NEC liet hoegenaamd niets zien en ontbeerde bij een standaardsituatie opnieuw een antwoord. Ditmaal zeilde een vrije trap binnen. De goal werd toegekend aan Jack Byrne, maar in werkelijkheid liep Christian Santos de bal in eigen doel.

Cambuur-NEC 3-1 (1-1)

20. Ogbeche 1-0, 24 Houtkoop, (e.d) 1-1, 48. Ogbeche 2-1, 66. Santos (e.d) 3-1.

Gele kaarten: Bakker (Cambuur), Van Eijden (NEC)

Cambuur: Nienhuis; Peersman, Dammers, Van der Laan, Andriuskevicius; Bakker, Monteiro, Byrne; Rosheuvel, Ogbeche, Houtkoop (72. Berisha).

NEC: Van Duin; Kane, Van Eijden, Golla (77. Lundholm), Woudenberg; Bikel (66. Rayhi) , Breinburg, Foor; Sleegers (56. Appiah), Santos, Limbombe.