Neymar eiste 43 miljoen euro van FC Barcelona, moet van de rechter nu zelf 7 miljoen betalen
i

AP

Neymar eiste 43 miljoen euro van FC Barcelona, moet van de rechter nu zelf 7 miljoen betalen

Martijn Baars • 16:56, 19-06-2020 / Laatste Update: 01:28, 05-01-2024

Neymar heeft de rechtszaak verloren die hij had aangespannen tegen zijn oude club FC Barcelona. Neymar, die Barcelona in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro verruilde voor Paris Saint-Germain, eiste een bedrag van 43,6 miljoen euro aan onbetaalde bonussen. Een Catalaanse rechter wees die eis af en bepaalde dat Neymar in plaats daarvan juist bijna 7 miljoen euro aan Barcelona moet betalen.

De vleugelspits speelde tussen 2013 en 2017 bij de Catalaanse topclub. Neymar vormde jarenlang een succesvolle voorhoede met Lionel Messi en Luis Suárez. Na 2 landstitels en winst van de Champions League en het WK voor clubs besloot de Braziliaan om over te stappen naar de Franse club PSG.

Deel van de premie terug

Volgens Barcelona schond Neymar daarmee de voorwaarden in zijn contract over een loyaliteitsbonus. De club diende daarom ook een claim in tegen de Braziliaan. Naast een schadevergoeding van 8,5 miljoen euro wil Barça een deel van de premie terug die Neymar in november 2016 ontving toen hij zijn contract verlengde tot medio 2021.

Neymar kan nog in beroep

Vorig jaar probeerde Barcelona om de duurste voetballer ter wereld terug te halen. Beide partijen hadden met een nieuw contract dan ook hun financiële ruzie kunnen oplossen. De deal ketste echter af, waarna Neymar en Barcelona elkaar in de rechtbank troffen. De Braziliaan verloor de ‘miljoenenzaak’. Hij kan nog in beroep gaan.