Nieuwe PSV-coach Roger Schmidt start op 20 juli in Eindhoven
i

BSR Agency

Nieuwe PSV-coach Roger Schmidt start op 20 juli in Eindhoven

Trevor Wagener • 23:48, 03-05-2020 / Laatste Update: 15:18, 08-01-2024

PSV zal op 20 juli beginnen met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021. Vanaf dat moment zal de Duitser Roger Schmidt de trainingen in Eindhoven leiden.

Hoe dat nieuwe seizoen eruit komt te zien, is nog vanwege de coronamaatregelen nog de vraag. Vanaf maandag 4 mei tot 16 juni traint de selectie na het net afgelopen seizoen nog af. Dat gebeurt met inachtname van de RIVM-richtlijnen. 

Corona

In Nederland mag tot 1 september nergens betaald voetbal worden gespeeld en gelden voorlopig nog allerlei maatregelen bij het organiseren van trainingen. Hoe het daarna verder gaat, is nog volstrekt onduidelijk en ook of er dan alweer gereisd kan worden tussen verschillende landen.

Tenslotte krijgt PSV ook te maken met een aantal forse financiële implicaties vanwege de corona-crisis. Met welke selectie Schmidt aan de slag kan, is daardoor nog onzeker. PSV probeert wel nog enkele nieuwe spelers te halen, maar de financiële mogelijkheden zijn momenteel beperkter dan een paar maanden geleden omdat er mogelijk nog geruime tijd zonder publiek wordt gespeeld.

Wie in/out

Duidelijk is in ieder geval dat Daniel Schwaab en Konstantinos Mitroglou (gehuurd) zullen vertrekken. Normaal gesproken zal het ook een karwei worden om de gehuurde Ricardo Rodríguez binnenboord te behouden. Niet omdat PSV niet tevreden is over hem, juist enorm.

Rodríguez heeft in een paar wedstrijden meer dan overtuigd, maar zijn salaris is vermoedelijk een spelbreker. Tussen AC Milan en PSV is nog geen contact geweest over zijn situatie en ook niet tussen PSV en de zaakwaarnemer van Rodríguez.