Noa Lang pakt rugnummer van ploeggenoot Malik Tillman af bij PSV
Malik Tillman droeg dit seizoen nummer tien bij PSV, maar dat rugnummer is komend seizoen voor Noa Lang © Getty Images

Noa Lang pakt rugnummer van ploeggenoot Malik Tillman af bij PSV

11:32, 24-05-2024 / Laatste Update: 11:40, 24-05-2024

PSV heeft een nieuwe nummer tien. Nadat Malik Tillman dit seizoen met '10' op zijn rug mocht spelen, is het komend seizoen de beurt aan ploeggenoot Noa Lang.

De Nederlandse buitenspeler kwam afgelopen zomer over van Club Brugge en kreeg rugnummer zeven. Toen Xavi Simons later alsnog naar Paris Saint-Germain vertrok, kwam nummer tien alsnog vrij. Dat nummer wilde Lang graag hebben. Maar omdat er ook al veel shirts van Lang met nummer zeven op de rug waren verkocht, behield Lang gewoon zijn eerste rugnummer. Later kwam Malik Tillman naar Eindhoven en kreeg hij nummer tien toegewezen.

Vanaf komend seizoen is Lang dus de nummer tien. De aanvaller kende een teleurstellend seizoen. Hoewel hij kampioen werd met PSV en geregeld indruk maakte, stond hij voornamelijk langs de kant met blessures. Onlangs blikte hij terug op die tijd door een lange post op Instagram. Dat schoot in het verkeerde keelgat van trainer Peter Bosz, die de uitspraken van Lang onverstandig vond.

Met welk nummer Tillman, die definitief wordt overgenomen van Bayern München, gaat spelen in Eindhoven is nog onbekend. Hij doet dus in ieder geval afstand van het nummer dat hij dit jaar droeg.

Johan Bakayoko

Tillman en Lang blijven dus deze zomer in Eindhoven. Of dat ook voor Johan Bakayoko geldt, is nog maar de vraag. De Belg speelde een uitstekend seizoen en kan PSV een mooie zak met geld opleveren. Onder meer Liverpool en PSG zijn geïnteresseerd in de Belg, die deze zomer zijn marktwaarde op kan drijven tijdens het EK voetbal in Duitsland.