Nu al bezig: wie worden de laatste 4 EK-deelnemers?
i

REUTERS

Nu al bezig: wie worden de laatste 4 EK-deelnemers?

Robert Hüsken • 19:10, 12-11-2020 / Laatste Update: 22:12, 07-01-2024

Er staan vanavond 4 leipe interlands op het programma. De winnaars van deze clashes zijn de laatste 4 deelnemers voor het EK van komende zomer. Georgië - Noord-Macedonië is voor Oranje belangrijk, de winnaar komt als 4de land in de poule van Nederland.

Georgië-Noord-Macedonië

Georgië  en Noord-Macedonië vechten om 18.00 uur vanavond in de Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi uit wie het laatste ticket voor groep D op ontvangt. De winnaar mengt zich op het EK in de poule met Nederland, Oekraïne en Oostenrijk. Georgië en Noord-Macedonië kwalificeerden zich nog nooit voor een eindronde. Deze pot is live te zien op Ziggo Sport.

Tadic en Kuipers aan de bak

Er zijn nog 3 andere duels die allemaal om kwart voor negen beginnen. Dusan Tadic neemt het met Servië op tegen Schotland. De aanvoerder van Ajax, hoopt zich net zoals het WK van 2018, te plaatsen voor een groot eindtoernooi. Servië schakelde Noorwegen met 2-1 uit na verlenging. Schotland won na penalty's het Israël van PSV-spits Eran Zahavi. 

Bjorn Kuipers komt met zijn team in actie bij de wedstrijd Hongarije-IJsland. Hongarije rekende in de halve finale van de play-offs af met Bulgarije, IJsland was te sterk voor Roemenië. De andere wedstrijd van vanavond is  Noord-Ierland-Slowakije. Deze landen schakelden Bosnië en Ierland uit, beiden na penalty’s.