Nu al PANIEK in Duitsland om WK 2022: 8 (!) dagen tussen Bundesliga en openingswedstrijd
i

Getty Images

Nu al PANIEK in Duitsland om WK 2022: 8 (!) dagen tussen Bundesliga en openingswedstrijd

admin • 20:31, 01-12-2019 / Laatste Update: 18:44, 05-01-2024

Tot nu toe zijn er weinig tekenen dat het WK voetbal van 2022 een groot voetbalfeest gaat worden. Niet alleen omdat Qatar geen voetballand is, maar ook omdat het WK door de extreme zomerse hitte in de winter wordt gehouden. Dat zorgt nu al voor paniek in Duitsland.

De planners in Duitsland zijn namelijk al bezig met het speelschema van de Bundesliga voor de komende jaren. Het WK 2022 zal middenin het seizoen 2022/2023 gespeeld gaan worden, waardoor de Duitse competities (net zoals alle grote competities in Europa) in 2'en gesplitst gaat worden. Dat was al bekend, maar uit onderzoek van Kicker blijkt dat het wel heel extreem gaat worden.

Geen adempauze

Vooralsnog staat de laatste speelronde van het kalenderjaar 2022 in de Bundesliga gepland van 11 tot en met 13 november. Wat in ieder geval al vaststaat is dat het WK in Qatar op maandag 21 november begint. Dat betekent dat er slechts 8 vrije dagen tussen de competitie en het wereldkampioenschap zitten. Hoe ga je je dan ooit voorbereiden?

Tekst loopt door onder de foto...

WK als leuk pauzeprogramma

De voetballers kunnen waarschijnlijk totaal niet uitrusten en ook niet echt op elkaar ingespeeld raken. Op deze manier is het WK eerder een leuk pauzeprogramma in de winter dan een evenement om het voetbaljaar mee af te sluiten. Na het toernooi is er namelijk ook geen tijd voor vakantie, want dan gaan de competities gewoon weer vrolijk verder, met als meest bizarre natuurlijk de Premier League. In Engeland staat Boxing Day ook in 2022 gewoon weer op het programma. Als Engeland de finale haalt, heeft het dus slechts 5 rustdagen. Dat kan toch niet?

Kortere zomervakantie, meer Engelse weken

In Duitsland hebben ze nog geen echte oplossingen. De competitie begint namelijk al op 29 juli 2022. Dat is precies 6 weken na de laatste speelronde van het seizoen daarvoor. Wat als mogelijke optie wordt genoemd is het verschuiven van de competitie. Dan worden er minder wedstrijden voor de winterstop gespeeld. Daarnaast moeten er ook meer Engelse weken (midweekse speelronde) gespeeld worden. Welke optie ze ook bedenken; het blijft gewoon drama.