😍 | Oh shit! (Oud-)wereldtoppers kiezen hun favoriete XI
i

BSR Agency

😍 | Oh shit! (Oud-)wereldtoppers kiezen hun favoriete XI

Brian Vesseur • 23:47, 01-04-2020 / Laatste Update: 01:02, 05-01-2024

Marca heeft wat héél leuks bedacht in deze tijden zonder sport. De Spaanse sportkrant vroeg aan 16 wereldberoemde (oud-)voetballers en voetbaltrainers wat hun favoriete opstelling is. Johan Cruijff werd een paar keer genoemd, Iker Casillas koos voor Ruud Gullit en Marco van Basten.

Arjen Robben mocht ook een elftal samenstellen. Hij koos voor 3 Nederlanders: Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij. Voor de rest vinden we veel Bayern München-spelers terug in zijn team, waaronder natuurlijk Franck Ribéry.

Puyol

De keuze van Barça-icoon Carles Puyol viel opvallend genoeg op 2 Nederlanders met uitgerekend een verleden bij Real Madrid. Clarence Seedorf vormt de as op het middenveld samen met Andrea Pirlo, Robben staat geposteerd op de rechterflank in de rug van Didier Drogba. 

Cantona & Ronaldo kiezen Cruijff

Johan Cruijff is door de prominenten ook niet vergeten. Manchester United-legende Eric Cantona zette hem rechts op het middenveld, naast Xavi, Diego Maradona en Zinédine Zidane. Het Braziliaanse fenomeen Ronaldo koos opvallend genoeg voor dezelfde middenlinie. 

De namen van Casillas

Iker Casillas toont met zijn droomelftal aan over het nodige historische besef te beschikken. De oud-goalie van Real Madrid koos voor legendes uit vervlogen tijden als Franco Baresi, Matthias Sammer en Lothar Matthäus. Ook ruimde Casillas basisplaatsen in voor Marco van Basten en Ruud Gullit.

Messi

Het zal geen verbazing wekken dat Lionel Messi de meest gekozen speler in de ideale elftallen van Marca bleek. De Argentijn kwam in 9 van de 16 droomteams voor.