Onana onder de indruk van Seedorf en Kluivert: ‘We zijn een beetje zoals Ajax’
i

Pim Ras Fotografie

Onana onder de indruk van Seedorf en Kluivert: ‘We zijn een beetje zoals Ajax’

Robert Hüsken • 20:54, 18-06-2019 / Laatste Update: 22:36, 12-12-2023

Andre Onana hoopt Kameroen aan titelprolongatie van de Afrika Cup te helpen. Het Afrikaanse landentoernooi gaat vrijdag van start en in een interview met Goal blikt de Ajax-doelman vooruit op het toernooi in Egypte.

De 23-jarige Onana speelde nog maar acht interlands voor Kameroen, maar sinds Clarence Seedorf in augustus 2018 de bondscoach werd van de Ontembare Leeuwen is hij de nummer één onder de lat. Onana ziet dan ook positieve ontwikkelingen sinds de komst van Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert. ,,We zijn een beetje zoals Ajax geworden", zegt de doelman. 

Techniek en tactiek

Onana vindt de invloed van de Nederlandse coaches bij Kameroen een goede. ,,We zijn veel meer naar techniek en tactiek gaan kijken, een beetje net zoals bij Ajax. Ze schenken aandacht aan iedereen op én naast het veld en hebben een geweldige drive om hun doelen met Kameroen te behalen. Het is erg leerzaam en fijn om onder hen te trainen. Ik denk dat ik namens alle spelers spreek. Elke training leren we iets nieuws en we halen steeds het uiterste uit de trainingen.”

Programma

Voor Kameroen begint de strijd om de Afrika Cup op 25 juni tegen Guinea-Bissau. Op 29 juni en 2 juli staan de duels met respectievelijk Ghana en Benin op het programma.