Ongelukkig FC Utrecht begint Europese campagne met gelijkspel tegen Zrinjski Mostar
i

BSR

Ongelukkig FC Utrecht begint Europese campagne met gelijkspel tegen Zrinjski Mostar

Trevor Wagener • 22:32, 25-07-2019 / Laatste Update: 06:49, 07-01-2024

FC Utrecht is de voorrondes van de Europa League met een halve zeperd begonnen. Een halve ja, want thuis tegen het Bosnische Mostar Zrinjski met 1-1 gelijk gespeeld terwijl de Domstedelingen veel meer verdiend hadden.

De ploeg van de nieuwe trainer John van den Brom begon voortvarend aan de wedstrijd en drukte hun tegenstander van de Balkan ver achteruit. Nieuweling Vaclav Cerny en zijn collega op de flank en tevens uitblinker Gyrano Kerk maakten een scherpe indruk en deden hun best, stichtten gevaar maar dat leidde niet tot goals.

Jagen

Zoals zo vaak bij Nederlandse clubs het geval was, tuinde Utrecht openlijk in een tegenstoot. Zrinjski was nog nauwelijks bij de goal van Utrecht-keeper David Jensen geweest of de ploeg kwam op voorsprong: Miljan Govedarica schudde in de counter de Utrecht-defensie van zich af en maakte de Galgenwaard stil.

GOAL! Wat een domper voor FC Utrecht! HŠK Zrinjski Mostar komt op een 0-1 voorsprong in De Galgenwaard...

[Bekijk hier de livestream: https://t.co/DT3E1Ogu8i]#veronicainside #utrhsk #azbkh pic.twitter.com/OH9bkTqqab

— Veronica Inside (@veronicainside) July 25, 2019

In de bloedhitte ging Utrecht in de 2e helft verder waar het in de 1e helft mee begonnen was. De ploeg zette volle druk naar voren en ook de nieuweling Adam Maher kwam uit zijn schulp. Hij en Simon Gustafson zorgden voor de nodige creativiteit op het middenveld, maar gescoord werd er maar niet. Uiteindelijk was uitblinker Kerk die de stand alsnog op gelijke hoogte zette met deze heerlijke pegel:

GOAL! Wat een heerlijke volley van Gyrano Kerk! Utrecht komt op 1-1 tegen HŠK Zrinjski Mostar! 🔥🔥

[Bekijk hier de livestream: https://t.co/DT3E1Ogu8i]#veronicainside #utrhsk #azbkh pic.twitter.com/YGamZXaGxd

— Veronica Inside (@veronicainside) July 25, 2019

Pechvogels

In de slotfase kreeg Nick Venema nog de kans op de 2-1. De invaller werd handig bediend door Sean Klaiber. Hij legde de bal perfect klaar, maar Venema presteerde het om de bal naast het Bosnische doel te werken.

Utrecht drong diep in blessuretijd nog flink aan, maar aan de eindstand veranderde niets. Zo heeft de ploeg van Van den Brom nog een behoorlijke klus te klaren, volgende week in Mostar.