Ontbijtshake: Bekervoetbal in Europa en BDO WK darts
i

Proshots

Ontbijtshake: Bekervoetbal in Europa en BDO WK darts

admin • 07:00, 11-01-2017 / Laatste Update: 08:25, 07-01-2024

Goedemorgen! Het lukte Wayne Rooney gisteren niet om zich te kronen tot 'topscorer aller tijden' van Manchester United, maar het team van José Mourinho won het League Cup-duel met Hull City wel met 1-0. Het was de eerste van de vier (twee keer twee duels) halve finales die werden gespeeld. Vanavond staat de andere op het programma.

League Cup

Om 20.45 uur moeten Southampton en Liverpool het tegen elkaar opnemen. Southampton wist op 18 december voor het laatst een wedstrijd te winnen en zowel de supporters als de club zelf snakken naar een overwinning. Maar ook Liverpool zal gebrand zijn om te winnen. Het team van Jürgen Klopp werd zondag in eigen huis knap op 0-0 gehouden door laagvlieger Plymouth (vierde divisie!).

Copa del Rey & Copa Italia

Maar niet alleen in Engeland, ook in Spanje en Italië wordt er 'gebekervoetbald'. Zo treedt FC Barcelona aan tegen Bilbao (21.15 uur) en moet Villarreal tegen Real Sociedad (19.00 uur) spelen. Verder zijn er nog twee wedstrijden om 19.00 uur in Spanje: Alavés - Deportivo La Coruña en Córdoba CF - Alcorcón.

In Italië begint om 17.30 uur de achtste finale tussen Fiorentina en Chievo. Iets meer dan drie uur na dat duel, om 20.45 uur, is het de beurt aan Juventus en Atalanta om de voetbalavond af te sluiten.

Oefenpotjes

Aangezien de Afrika Cup op het punt van beginnen staat, vinden er nog wat oefenwedstrijden plaats

- Ivoorkust - Oeganda (14.00 uur)

- Congo – Senegal (15.30 uur)

LAKESIDE WK darts

WK voor mannen en vrouwen bij de BDO: Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Om 15.15 uur de enige partijtje van de dag: C. Hammond tegen P. Farrell.

Dakar

Natuurlijk gaan ook vandaag alle trucks, motors, auto's etc. weer brullen voor de Dakar Rally. De trip (etappe nummer 10) gaat dit keer van Salta naar Chilecito.