Op Facebook wordt iedereen kampioen in 2016

Op Facebook wordt iedereen kampioen in 2016

19:42, 18-08-2015 / Laatste Update: 04:11, 13-12-2023

Het gaat nog druk worden in april en mei. Supporters van liefst acht clubs uit de Eredivisie hebben een kampioensfeest gepland. Het evenement is voor het gemak vast aangemaakt op Facebook en tienduizenden mensen hebben aangegeven te zullen komen.

De supporters van PSV konden vorig seizoen al feestvieren. ,,Het moge duidelijk zijn, PSV heeft de smaak van winst weer te pakken. Daarom zal volgend jaar het kampioenschap wederom in het zuiden zijn'', staat er op de pagina van het kampioensfeest 2015/16. Op 24 april staan de festiviteiten gepland. Een merkwaardige datum, want dan wordt de finale van de KNVB-beker gespeeld. Desondanks hebben al 4000 mensen aangegeven naar het Stadhuisplein in Eindhoven te komen.

Bij Ajax is het dit seizoen nog wat vroeger feest. Op 10 april (30ste speelronde, Cambuur-Ajax) gaat het los op de Arena Boulevard. ,,Na een jaartje afwezigheid melden we ons in april 2016 weer voor het (bijna) jaarlijkse feest in Amsterdam: ONS Kampioenschap! Het seizoen 2015/2016 moet én gaat het seizoen worden van de verandering. Het seizoen waarin we weer ouderwets scoren met dominant voetbal én Frank de Boer florerend aan het roer. Kortom: genietend richting de landstitel! Ben jij er ook bij?'', vermeldt de Facbookpagina, waar al 13.000 hun aanwezigheid hebben bevestigd.

Ook op de Coolsingel wordt voor het eerst sinds 1999 weer een kampioenschap gevierd. De wervende tekst op de Facebookpagina van het kampioenschap van Feyenoord luidt: ,,Geen Europees voetbal, wel kampioen! Het rood-witte legioen! Be there!! Klik op JOIN en nodig alle Feyenoord Supporters uit! Geen woorden, maar daden! Leve Feyenoord 1!'' 10.000 mensen gaven al aan van de partij te zijn op 8 mei, de zondag van de laatste competitiewedstrijd.

Na de spectaculaire hakbal van doelman Hansen en de sensationale zege op bezoek bij FC Twente is bij ADO Den Haag de kampioenskoorts al vroeg losgebroken. Ook in Den Haag gaat het op 8 mei gebeuren. ,,Wij vieren feest want ADO Den Haag is Kampioen'', luidt de simpele tekst op de Facebookpagina. 3300 mensen hebben al een plekje gereserveerd.

FC Utrecht heeft nog geen wedstrijd gewonnen dit seizoen, maar het kampioensfeest is desondanks al gepland. Op 8 mei stroomt de Neude vol. ,,Met Erik ten Hag, een nieuwe hoofdsponsor en nieuwe spelers is het duidelijk! Het seizoen 2015/2016 MOET en zal het seizoen worden van FC Utrecht!'', zo luidt de tekst op Facebook. Zeker 850 mensen komen de nieuwe landskampioen huldigen.

Ook FC Groningen (8 aanmeldingen), AZ (10) en Vitesse (15) vieren begin mei hun kampioenschap, maar hier bestaat nog tamelijk weinig animo voor.

In 2016 zijn er dus acht verschillende kampioensfeesten en ook in 2017 zal de strijd tussen de verschillende clubs ongetwijfeld hevig zijn. Want in 2018 zijn alle prijzen al vergeven. SC Heerenveen viert dan namelijk de treble. Op het Cambuurplein van de aartsrivaal uit Leeuwarden is het op 1 juni 2018 groot feest. ,,Henk Veerman met de gouden schoen, St. Juste heeft Ronaldo en Messi in zijn broekzak. Heerenveen pakt de treble met de KNVB beker, de Champions League en Eredivisie kampioen! Kom je ook om onze spelers te huldigen?'', wordt er alvast gedroomd op de Facebookpagina.

Lees ook: Nieuw record voor FC Barcelona-ster Messi

Lees ook: Ajax-aanvoerder Davy Klaassen: ‘Dnipro in finale Europa League deed pijn’

Lees ook: Cristiano Ronaldo flirt met 16-jarige(!) schoonheid