Open brief supporters Willem II aan clubleiding

Open brief supporters Willem II aan clubleiding

admin • 23:43, 13-09-2015 / Laatste Update: 12:57, 13-12-2023

Het Supporters Collectief Willem II heeft het Stichtingsbestuur van de club een open brief gestuurd. De supporters maken zich zorgen over het aangekondigde vertrek van Mark van Boekel als voorzitter van de raad van commissarissen (rvc). 

De geluiden die we nu uit de RvC horen maken ons behoorlijk onrustig. Waarom gaat Mark echt weg? Is er soms weer een discussie over aantrekken van extern geld? Wie zijn daar bij betrokken? Zijn dat onder meer financiers uit het verleden? Is er discussie over de bestuursvorm in de toekomst? Hoe zijn de onderlinge verhoudingen in de RvC (en tijdens de aandeelhoudersvergaderingen)? Vragen, veel vragen en daarmee komen ook de zorgen bij ons naar voren. Wij zijn en blijven waakzaam, zoals hierboven al gezegd..

Wij zijn er niet op uit om onrust te zaaien, integendeel! Maar sinds 2010 hebben wij transparant en eerlijk communiceren hoog in ons vaandel staan. Het persbericht over het vertrek van Mark was echter helaas nietszeggend en verhullend. Eerlijk en open communiceren: daar houden wij van en wij verafschuwen achterkamertjespolitiek. Daarom willen wij het vertrek van Mark dan ook agenderen voor de vergadering van de Clubraad van 20 oktober 2015.

Wij zien echter graag ruim vóór die tijd een inhoudelijke reactie op deze mail tegemoet. Aangezien wij vinden dat alle supporters recht hebben op wat er nu allemaal speelt, zullen wij deze mail openbaar publiceren op de websites van de supportersgremia. Met uw antwoord zullen wij hetzelfde doen.

Rood - Wit - Blauwe groeten,

Supporters Collectief Willem II